Urt eki ier! Groepsaankoop oordoppen op maat

Dienst Jeugdcultuur Knokke-Heist voorziet een groepsaankoop van oordoppen op maat. Jongeren uit Knokke-Heist kunnen zo op een kwalitatieve en duurzame manier hun gehoor beschermen tijdens fuiven, festivals en zoveel meer. De groepsaankoop is bedoeld voor jongeren tussen 18 & 30 jaar die in Knokke-Heist gedomicilieerd zijn.
Via deze link schrijf je je in voor de groepsaankoop.

Of check ons Facebook evenement:
https://www.facebook.com/events/806766653051339

Praktische informatie

Gehoor
Goed kunnen horen is cruciaal in deze samenleving waar communicatie centraal staat. Gehoorschade kan hierdoor erg vervelend zijn: een toon die niet meer weggaat, bepaalde tonen die je niet meer hoort, moeilijk mensen verstaan in luide omgevingen,... Iedereen is wel eens thuis gekomen na een feestje met een ruis in de oren, maar wat als deze niet meer weggaat? Er is geen weg terug. Daarom is het belangrijk onze oren te beschermen vóór het te laat is. Oordoppen op maat zijn de veiligste manier om dit te doen als je veel met lawaai wordt geconfronteerd. Daarom bieden we deze groepsaankoop aan. 
Iedereen die zich inschrijft, kan ook een gehoortest laten doen. De aangeboden gehoortest is een OAE-test, die de schade aan de haarcellen in je slakkenhuis in beeld brengt. Zo kun je de schade zien voor het onherroepelijk te laat is en je bepaalde tonen niet meer hoort. Wie al oordoppen op maat bezit, kan ze laten controleren op lekken.

Oordoppen
De oordoppen zijn type MEP 2G met een vlakke muziekfilter. Dit wilt zeggen dat alle geluidsfrequenties op een gelijk niveau gedempt worden. Hierdoor heb je geen vervorming bij het luisteren van muziek. Er is keuze tussen 3 filters, die staan voor de decibels die worden gedempt: 15db, 19db en 22db. Ook industriële filter beschikbaar, ideaal voor wie werkt in lawaai.
Kostprijs: €90 voor de 50 eerste inschrijvingen, €105 voor overige inschrijvingen. Normale prijs: €150
De meeste mutualiteiten voorzien een terugbetaling, hiervan krijg je meer informatie via mail.

Opmeetmoment
Tijdens dit moment wordt de vorm van je oor opgemeten, om zo je oordoppen op maat te maken.
Zorg ervoor dat je geen oorstoppen hebt (opstapeling van oorsmeer). Dan kan de vorm van jouw oor niet opgemeten worden. Je kan stoppen laten verwijderen door je huisarts.
Optie: gratis gehoor- of lektest.
De aangeboden gehoortest is een OAE-test, die de schade aan de haarcellen in je slakkenhuis in beeld brengt. Zo kun je de schade zien voor het onherroepelijk te laat is en je bepaalde tonen niet meer hoort. Wie oordoppen op maat bezit, kan ze laten controleren op lekken.
Betaling: na het opmeetmoment krijg je een factuur. Je oordoppen gaan in productie na betaling.
In november volgen er 3 momenten waarop de oordoppen kunnen worden opgehaald. Dan wordt ook een lektest afgenomen. Indien er een lek is, worden de oordoppen opnieuw gemaakt (zonder extra kosten).

De opmeetmomenten gaan door op:
Donderdag 3 oktober in De Korenbloem (Breed Veertien 25) van 18 - 21 uur
Zaterdag 5 oktober in De Marge (Edward Verheyestraat 16) van 9 - 12 uur
Donderdag 10 oktober in 't Verzet (Duinenwater 45) van 18 - 21 uur

De ophaalmomenten gaan door op:
Donderdag 11 november in De Korenbloem van 18 - 21 uur
Zaterdag 16 november in De Marge van 9 -12 uur
Donderdag 21 november in 't Verzet van 18 - 21 uur

Als er te weinig inschrijvingen zijn voor een opmeetmoment, wordt deze afgelast of verkort. Je wordt hiervan tijdig op de hoogte gebracht. Inschrijven kan steeds tot een week voor het opmeetmoment.

De groepsaankoop is gericht op jongeren tussen 18 en 30 jaar. Voor je 18de heeft het niet veel nut om oordoppen op maat te laten maken, omdat je oor nog teveel ontwikkelt en van vorm verandert. Als je 16 bent en oordoppen op maat koopt, heb je grote kans dat je enkele jaren later een lek hebt.

Als je je inschrijving voltooit, engageer je je om aanwezig te zijn op het moment dat wordt gecommuniceerd. Heb je je geregistreerd, maar kun je toch niet meer komen? Annuleer dan zo snel mogelijk je afspraak.
Annulaties, vragen en meer info gebeuren via jeugd@knokke-heist.be of 050 630 800.