12 december, 2017

Raamcontract voor speeltoestellen in Heulebrug en De Marge

raamcontract speeltoestellenIn het kader van het masterplan Spelen en Verpozen zijn er twee opdrachten toegewezen voor het speelterrein Heulebrug en het speelterrrein De Marge. De firma Kompan uit Oostrozebeke mag het speelterrein in Heulebrug onder handen nemen. Ze leveren en plaatsen er speeltoestellen voor 114.973,23 euro (incl. btw) en nemen ook het jaarlijks onderhoud voor hun rekening voor een bedrag van 2569,50 euro (incl. btw). Het speelterrein aan De Marge wordt dan weer aangekleed door de firma Mekano Play uit Kinrooi. Deze levering en plaatsing van speeltoestellen wordt geraamd op 79.860 euro (incl. btw) en het jaarlijks onderhoud op 1936 euro (incl. btw).

Zee in Heulebrug en industriële look voor De Marge

In Heulebrug komt er een speelterrein met het thema ‘zee’, gelijklopend met de straatbenaming in de wijk. Aan De Marge komt er dan weer een speelterrein met een robuuste industriële look die aansluit bij het karakter van de omgeving. Op die manier zal het passen bij de look en feel van de architectuur van het project Olivier 3.0.

Masterplan Spelen en Verpozen

Met het Masterplan Spelen en Verpozen wil het gemeentebestuur een goede richting geven aan de middelen die het investeert in speelterreinen. Zij doet dit vanuit een groot geloof in de waarde van het spelen voor elk kind. Tevens wil zij speelterreinen beschouwen als de plekken bij uitstek waar ook kan ‘verpoosd’ worden. Als plekken waar alle leeftijden tegelijk rust kunnen vinden en elkaar kunnen ontmoeten.