Weer
13.6 °
11 mei, 2017 - 17 mei, 2017

De Lokale Lichting 2017 in Jeugdclub ‘t Verzet

lokale lichtingVier bands strijden op zaterdag 13 mei 2017 tijdens de concertfinale van De Lokale Lichting op het podium van Jeugdclub 't Verzet voor een rock ’n roll kickstart in hun muzikale carrière. De winnaar van de band-slam mag deze zomer op het pop/rockfestival Kneistival optreden en krijgt daarbovenop twee dagen studiotijd bij Shellshock Studio’s. De andere drie finalisten gaan niet met lege handen naar huis. Voor alle bands is er een mooie prijs voorzien. Zo is er nog een try-out abonnement zang-,-gitaar-, drum-, of pianocoaching bij Metronoom Brugge te winnen, een prijs via muziekcentrum Kinkystar Gent en ten slotte voorzien de organisatoren ook  een troostpakket aangeboden door Key Music Shop Brugge.

Een professionele jury zal tijdens deze finale beslissen welke van de vier bands zich De Lokale Lichting 2017 mogen noemen. Maar ook het publiek heeft zoals vorig jaar de kans om te stemmen. Wie voor 21 uur komt stemmen, maakt kans op een duoticket Graspop Metal Meeting geldig op vrijdag 16 juni 2017. Na het optreden van de finalisten komt Soviet Grass (ex-winnaar 2015) hun nieuwe EP 'Insterstellar' live voorstellen. De vier finalisten zijn allen afkomstig uit West-Vlaanderen:

Beuk hardrock & rollt in het Vlaams. 100 shows in België, Engeland, Nederland, Frankrijk met o.m. Dog Eat Dog, The Godfathers, Phil Campbell (Motörhead) en Gers Pardoel. Meer dan 10.000 luisteraars stemden BEUK in de finale voor 'Best International Band' van de Britse TBFM - Hard Rock Hell Radio MIA's 2017 en nu zijn ze dus geselecteerd voor De Lokale Lichting 2017.

Robert, de zatte nonkel op een familiefeest, in kostuum en gladgeschoren, maar danst als een zwijn, vertelt vieze mopjes en begint melancholisch te bazelen. De bandleden van Zorro’s Dirty sister uit Knokke-Heist vormden een nieuwe band met nieuwe nummers en een nieuwe drummer!

Smashing Birds brengt je naar dromerige zolderkamers, broeierige zomerdagen en kille schemeravonden met popsongs opgetrokken uit warme stemmen, poppy slagwerk, nostalgische synths en dromerige gitaarsounds.

Tars uit Beernem begon in 2013 met het schrijven van eigen nummers. In deze periode bouwde deze jonge singer-songwriter een mooi repertoire uit met variërende songs over liefde, leed en leven.

Van deze optredens kan je volledig gratis genieten. Hierna is er een afterparty met veel nostalgisch (rock)geweld in Jeugdclub ‘t Verzet! Geen reden om niet aanwezig te zijn dus.

De Lokale Lichting is een organisatie van Jeugdclub ‘t Verzet Knokke-Heist in samenwerking met het Cultuurcentrum Knokke-Heist

Praktische informatie

-          Duinenwater 45, 8300 Knokke-Heist.

-          Gratis toegang vanaf 19u30.

 

www.jeugdclubtverzet.be - www.facebook.com/tverzet

openluchtanimatie@knokke-heist.beinfo@jeugdclubtverzet.be

Tel 050 630 430 – 050 69 13 20