Weer
6 °
28 maart, 2017

Brihang trapt tweede (C)Urban Festival af in ‘t Verzet

brihangBrihang geeft voor de eerste maal een zaalshow in zijn thuisstad op vrijdag 7 april 2017 in Jeugdclub ’t Verzet. Het collectief Grafgravers is de support. Hiermee opent ‘t Verzet de tweede editie van het (C)Urban Festival, een weekend vol hot urban stuff op de site van Duinenwater. Het publiek krijgt Brihang te zien, horen en voelen. Want dat is wat hij doet, het totaalpakket. Een alleskunner is misschien een beladen term, maar Boudy Verleye (ook student beeldende kunst) is op zijn minst een artistieke duizendpoot. Elk facet van het creatief proces neemt hij voor zijn rekening, van tekst tot muziek, videoclips en zelfs het grafische gedeelte, waardoor alles wat hij doet eenzelfde signatuur draagt.

Boudy Verleye

Sinds Boudy Verleye in 2014 gekroond werd tot winnaar van De Nieuwe Lichting nam zijn carrière een steile klim. Hij was te zien op de grootste zomerfestivals, stond in de meest prestigieuze poptempels van ons land en is een graag geziene gast op Studio Brussel. 'Zolangmogelijk' is de titel van z'n debuutalbum dat eind 2016 uitkwam, en het is niet minder dan sensationeel te noemen. In De Morgen, De Standaard en Focus Knack kreeg het album maar liefst vier sterren! Voorheen kon je al proeven van de EP's, 'Alles over geven' (2012) en 'Periode Jalisco' (2013).

“Brihang grossiert in zoveel meer dan hiphop. (...) Is het zijn kwetsbaarheid die hem aan het peloton doet ontsnappen? Zijn teksten waarin zijn dagdagelijkse worsteling prachtig gedijt? De wijze waarop hij zo behendig over de minimalistische beats flowt, soms dwars tegen de groove in? Die rillingen van onderrug tot in uw nek, die zijn écht.” Bron: De Morgen

Grafgravers

De West-vlaamse rapcrew GRAFGRAVERS vinden hun roots in verschillende steden, dorpen en gehuchten doorheen het grauwe West-Vlaanderen. Exact vier jaar na de ‘Woedn’t Echt’ EP, bewijzen de rebelse jongens met hun eerste album dat ze volwassen mannen zijn geworden. De lat ligt hoog voor rappers Samoerai, RobinOed, Connard, Vorre en Que. Met een arsenaal aan dope beats van Jack Terrer en DJ Grazzhoppa leveren de Grafgravers met hun debuutalbum ‘Vo De Liefhebber' een pareltje af binnen de Vlaamse hiphop scène.

Tickets online te verkrijgen via de app op de Facebookpagina van Jeugdclub ’t Verzet of www.jeugdclubtverzet.be. Tickets eveneens te koop bij: Sam (Heist), 't Verzet (Knokke), Jann Ric (Knokke), All4Skate (Knokke), skateshop 911 (Brugge), Daily Grind (B'berge) en via onze ambassadeurs!

Praktische info:

 

brihang