De Speelpleinen

 

Vakantie … op het speelplein natuurlijk!


Het is de vrijdag voor de vakantie. Je zoon of dochter staat te popelen om deze in te duiken want hij/zij zal weer een onvergetelijke tijd beleven met de speelpleinvriendjes. Jij als ouder bent ook gerust want dit kwalitatief en zeer betaalbaar opvanginitiatief is nooit volgeboekt en je kind is zeker in goede handen bij onze goed opgeleide monitoren. Kortom een zorgeloze vakantie voor jou als ouder en voor je cadet!

Waar kan ik de speelpleinen terugvinden?

De Korenbloem

Kinderen van 2,5 jaar (zindelijk) tot en met 13 jaar
Breed Veertien 25
8300 Knokke-Heist
T : 050 512 775

’t Plein
Kinderen van 1e leerjaar tot en met 13 jaar
Smedenstraat 125
8300 Knokke-Heist
T : 050 606 735

De Blekker
Kleuters van 2,5 jaar (zindelijk) tot laatste kleuterklas
Van Steenestraat 11
8300 Knokke-Heist
T : 050 630 861

De Speelpelle (enkel tijdens de zomervakantie)
Kinderen van 2,5 jaar (zindelijk) tot en met 13 jaar
Dorpstraat 60-62
8300 Knokke-Heist
T : 050 604 767

Waarom kiezen voor de speelpleinen?

Voor vele kinderen wordt het speelplein een tweede thuishaven in de vakantie. De gebrevetteerde en ervaren monitoren zijn de ideale entertainers voor de vakantie. Wij bieden zinvolle en plezierige activiteiten aan op maat van de kinderen, op basis van de leeftijd en met aangepaste begeleiding. Voor en na deze activiteiten is er steeds degelijke morgen-, middag- en avondopvang voorzien.

Hoe schrijf ik mijn kind in?

De inschrijving wordt geregeld met een Kom!Pas. Deze badge dien je af te geven bij aankomst om zo de aanwezigen te kunnen registeren. Bij terugkeer naar huis dient het Kom!pas elke dag meegenomen te worden.

Waar koop je een Kom!Pas?

Het Kom!Pas is een persoonlijke kaart en moet éénmalig aangekocht worden in De Marge (Jeugdcultuur, adres: Edward Verheyestraat 16 – 8300 Knokke-Heist) of het Cultuurcentrum Scharpoord. De kostprijs van een Kom!Pas bedraagt 2 euro. Dit bedrag wordt verrekend met de eerstvolgende factuur.

Prijzen?

Per halve dag betaal je 1 euro. Tijdens de pauze (voor- en namiddag) voorzie je best een drankje en gezonde snack voor je kapoen. Over de middag eten de kinderen hun meegebrachte boterhammen op. Water is er gratis voorzien. De opvang is eveneens gratis.

Betaling?

De ouder krijgt afhankelijk van de deelname van het kind periodiek een factuur toegestuurd waarin alle deelnamekosten duidelijk in vermeld staan. Indien je als inwoner van Knokke-Heist het financieel wat moeilijk hebt, neem dan gerust contact op met de sociale dienst van het OCMW: T 050 530 900.

Fiscale aftrekbaarheid?

De kosten voor de vakantieopvang : speelpleinen, stages, kampen enz. zijn fiscaal aftrekbaar en in te brengen in je aangifte. Hiervoor ontvang je in het voorjaar een fiscaal attest van de vakantieopvang organisatie. Voor elk kind onder de 12 jaar kan je de kosten inbrengen.
Sommige ziekenfondsen en sociale diensten geven een tussenkomst voor Jeugdvakanties. Geef het vereiste document van het ziekenfonds of sociale dienst na afloop van de vakantie af aan het onthaal van Jeugdcultuur.
Let op : een verkeerd, onvolledig of een vakantieverblijfadres laten ons niet toe het fiscaal attest per post op te sturen.

Openingsuren?

In de voormiddag starten de activiteiten om 9 uur tot 12 uur en in de namiddag om 13.30 tot 16.30 uur. Er is telkens opvang voorzien tussen 7.45 en 9 uur, tussen 12 en 13.30 uur voor het middageten en tussen 16.30 en 18.15 uur.


Niet vergeten!

Geen enkel kind mag het speelplein verlaten zonder de schriftelijke toestemming van de ouders. Alle kledingstukken, brooddozen en dergelijke dienen naamgetekend te zijn. Stoffelijke schade wordt niet vergoed. Ouders dienen de openingsuren te respecteren.
Wij vragen ook begrip voor de opgelegde leeftijdslimieten op sommige speelpleinen. Indien er zich een probleem voordoet, kan dit altijd met de dienst Jeugdcultuur besproken worden.

 

Uitstappen

Speelpleinuitstappen worden gefactureerd, inschrijven kan via een toestemmingsformulier die je hieronder kan downloaden.
Deze formulieren zijn ook te bekomen in De Marge en het Cultuurcentrum.

Download hier de toestemmingsformulieren voor de uitstappen:

Pasen 2020

Op zwemavontuur in Sunparks De Haan + Probeer te ontsnappen in Eeklo
sunparks_yeti.pdf

Plopperdeplop naar Plopsaland
plopsaland2020.pdf

 

 Inlichtingen?

T : 050 630 800
E : jeugd@knokke-heist.be