Weer
17.8 °
Andere activiteit
CWXRM atelier - gratis vredesbeeldjes maken
24/10/2017 09:00 - 22:00
Gratis

Naar aanleiding van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog verwelkomt Knokke-Heist het atelier van CWXRM in Cultuurcentrum Scharpoord. Met dit project wil de Provincie West-Vlaanderen de slachtoffers van WOI herdenken. Vanaf dinsdag 24 oktober tot en met zondag 5 november 2017 kan je in Cultuurcentrum Scharpoord zelf een beeldje maken en hiermee een bijdrage leveren aan een heus kunstproject dat onthuld wordt in 2018 ter nagedachtenis van WOI.

Het project werd opgestart in 2014. De afgelopen jaren heeft het atelier van CWXRM halt gehouden op verschillende plaatsen in heel Vlaanderen. Dat leverde ondertussen al meer dan 330.000 beeldjes op. Het einddoel is om 600.000 beeldjes te maken, ter nagedachtenis van de 600.000 slachtoffers die tijdens WOI op Belgische bodem vielen. Deze beeldjes zullen in 2018 voor een buitenkunstwerk aan de Palingbeek in Ieper worden gebruikt. Dit najaar komt het atelier naar het Cultuurcentrum Scharpoord met maar liefst zestien persen. Iedereen is welkom om zelf gratis een beeldje uit klei te persen en zo een bijdrage te leveren aan het kunstwerk. Bezoekers van het For Freedom Museum kunnen ook een eigen beeldje maken. Daar zullen voor de gelegenheid vier persen staan.

Wil jij ook deel uitmaken van dit herdenkingsproject? Neem deel met je school, vereniging, gezin of individueel. Het project wordt volledig ondersteund door de gemeente, heemkring Cnock is hier, Kiwanis Knokke-Zoute en het For Freedom Museum en wordt begeleid door 20 enthousiaste vrijwilligers.

Groepen vanaf 10 personen kunnen zich nu al inschrijven aan het onthaal van Cultuurcentrum Scharpoord.


locatie
Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300
Knokke-Heist